Interview: Intrigerende roman over herinneringen en waarheid – door Annemei Tan (Tilburg University Magazine)

Enkele vragen uit het interview:

Hoe ben je van meester in de rechten romanschrijver geworden?
Wat heb je over Tilburg en de Tilburgse universiteit verwerkt in je boek?
Heeft jouw studie Rechten in Tilburg invloed gehad op jou als schrijver?
Wat heb je geleerd van het leven van een expat?

Deze antwoorden, en die op de andere vragen van Annemei Tan zijn te lezen in een artikel van Tilburg University Magazine

In het artikel komt bovendien ter sprake dat Flardentango ondanks alle overeenkomende feiten niet autobiografisch is; waarom burgemeester Theo Weterings aanwezig was bij de lancering van Flardentango in de societeit van het Tilburgs Studenten Corps; wat het vrouwendispuut Alea Iacta te maken heeft met hoofdpersoon Evelien van Duin en wat mijn en haar taak destijds is geweest in de Senaat. Mijn mede senatoren hebben me er inmiddels op gewezen dat ik het verkeerde senaatsjaar noemde, het had 1981-1982 moeten zijn. Gelukkig ben ik bij het schrijven van Flardentango wel van de juiste feiten uitgegaan.

Zo ook als het over de universiteitsbezetting gaat in 1969. De Karl Marx universiteit wordt in Flardentango maar even aangestipt; in Tilburg University Magazine kun je uitgebreid lezen hoe het er in mei 1969 aan toeging: Tilburg was een lichtend voorbeeld voor de andere studentensteden.

Tenslotte heeft Annemei Tan ook de boektrailer opgenomen in het artikel. Deze kun je ook terugvinden op deze website, net als de foto’s en het filmpje van de lanceringen van Flardentango in Tilburg en Antwerpen, respectievelijk op 16 en 17 november 2019. Het promotiefilmpje is gemaakt in het Paleis op de Meir in Antwerpen.